top of page
Image by Tobias Keller

SIRI HAANPAA

SIRI HAANPAA

SIRI HAANPAA

Valmentaja, kilparatsastaja

Puhelin

0409615892

Email:

Motto

"Love the horse first, the sport second."

.... 

Minun tarinani

Niin kauan kun muistan, olen halunnut olla hevosten kanssa. En välttämättä vaan ratsastaa, vaan ihan vaan olla niiden kanssa. Vietinkin kaiken mahdollisen vapaa-aikani tallilla, varmasti tallinpitäjien hermojen kustannuksella. Lapsena laitoin viikkorahani siihen, että sain talutusratsastuksessa mennä muutaman kerran kenttää ympäri. Odotin suunnattomasti 8-vuotissyntymäpäivääni, silloin saisin luvan siirtyä ns. ponitallilta tallille missä oli myös isoja hevosia!

Siitä se sitten lähti. Elämäni suunta oli selvä. Alkutaipaleeni intohimo oli täysin esteratsastus ja ensimmäinen oma hevoseni oli estehevonen, nyt kunnioitettavaan 28 vuoden ikään elänyt trakehner tamma Epol. Alkutaipaleemme ei ollut mitenkään ruusuinen ja takaraivoon iskostunut pelko esti minua etenemästä isompiin luokkiin. Joten ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen tuli konkreettisesti lajin vaihto eteen, kun 1,5v ratsastustauon jälkeen tajusin esteiden ylittämisen olevan minulle todella pelottava asia. Rakastin kuitenkin vauhtia, kunhan hevosen jalat pysyivät suurinpiirtein maantasalla. Isälläni oli siihen aikaan jo kaksi quarteria, hänen ensimmäinen qh tamma Stormy sekä tuohon aikaan hyvinkin tulinen qh ori Spike. Ja siitä se kipinä tähän lajiin lähti ja tuo kipinä on kasvanut suureksi roihuksi tähän mennessä.

Tämän reilun kymmenen vuoden aikana perheeseemme on kuulunut tostakymmentä quarteria, jokainen erilainen ja joilta olen oppinut hyvin erilaisia asioita. Matkani kilparatsastajana ei todellakaan ole ollut helppoja; monia kilpailukausia on jäänyt välistä joutuessani taistelemaan hevosteni terveyden kanssa syövästä kaviohalkeamiin, lihasvammoista ähkyyn. Siksi luulenkin, että yksi suuremmista vahvuuksistani valmentajana on, että pystyn tukemaan ratsukkoa läpi vaikeuksien, olivatpa vaikeudet fyysisiä tai henkisiä blokkeja, itselläni kun niistä kokemuksia riittää! 

Tykkään myös työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Tavoitteellista kilparatsastajaa haluan tukea kohti tavoitteita. Jos tavoitteesi on vain nauttia hevosten kanssa olemisesta ja oppia ratsastamaan hevosta kevyin avuin, opastan sinua ymmärtämään pienet istunnan ja apujen muutokset. Tämän saumattoman harmonian saavuttaminen on jo tavoittelemisen arvoista. 

 

Willingly guided (''vapaaehtoisesti ohjautunut'')  on yksi lännenratsastuksen kulmakivistä. Juuri tämän ideologian myötä lännenratsastus kasvoi minulle suureksi intohimoksi. Saan kannatella höyhentä kämmenelläni ja pienellä istunnanmuutoksella kiihdytettyä ratsuni nopeaan laukkaan tai toisaalta lähes pysähdyksiin. Kun on saanut hevosvoiman valjastettua lähes ajatustasolle, ei ole olemassa hienompaa tunnetta. Tähän kaikkeen haluan pyrkiä myös oppilaideni kanssa.

Kaikki tilamme toiminta lähtee hevosmiestaidoista, joissa yhteys hevoseen luodaan maasta käsittelyssä. Keskitymme siihen, että luotu yhteys säilytetään siirryttäessä ratsastukseen. Kysymys on molemminpuolisesta luottamuksesta.

Haluamme että tämä harrastus olisi mahdollisimman turvallista ja miellyttävää kaikille osapuolille. 

Suurimmat saavutukseni kilparatsastuksessa 

2019

2015

2014

2012

2011

Belgium Futurity Novice Horse Non Pro Champion

NRHA Belgium Year End Awards Reserve Champion

Power Circuit 2 Snaffle Bit Non Pro Champion

Power Circuit 3 snaffle bit Non Pro Champion

Belgium Futurity Novice Horse Non Pro Champion

FEI European Championships semifinaalin ensimmäinen ei sijoittunut

Scandinavian Derby Non Pro Champion

SM reining kultamitali ( BA Shining Hickory)

Harvest Western Festival NRHA Intermediate Open Champion

Harvest Western Festival NRHA Limited Open Champion

SM reining kultamitali ( BA Shining Hickory)

September Rundown Limited Non Pro Champion

AQHA Suomenmestaruuksia sekä amatööri että open ratsastajana, AQHA world show qualifier useana vuonna.

Lukuisia voittoja ja sijoituksia reining- ja allround-luokista lännenratsastuksessa Suomessa ja ulkomailla, sekä este- ja kouluratsastuksesta nuoruudesta. 

sosiaalisessa mediassa
  • Facebook
  • Instagram
765950cc-3e01-4106-9db2-5053723acef9 2.JPG
gold metal background.jpg
bottom of page